Waar we voor staan.
Persoonlijke kwaliteitszorg.

Over ons

L&M is één van de grootste spelers binnen de internationale bloemenbranche. We werken met de hoogste kwaliteit bloemen en de grootste exporteurs in de markt. Zo vinden onze producten hun weg over heel de wereld. 

“De mooiste bloemen, duurzame kwaliteit & de beste prijs. Daar gaan we voor!”

Onze duurzame missie

Al bijna 70 jaar streven we ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Om dat te bereiken richten we onze processen zo efficiënt mogelijk in. Hoe minder tussenstappen we maken, hoe meer we gezamenlijk besparen. En hoe langer onze klanten genieten van het eindproduct!

  • We verpakken producten zoveel mogelijk bij de kweker (aan het begin van de keten)
  • We verpakken onze bloemen zoveel mogelijk in grote aantallen
  • We hebben milieuvriendelijke vrachtwagens (LZV's) met zuinige motoren 
  • We verspillen zo min mogelijk plastic en verpakkingsmateriaal
  • We scheiden plastic van ander afval 

Bovendien beschikken we over wereldwijd erkende keurmerken (zoals het MPS Florimark Trade en ISO 9001) en werken we met gecertificeerde kwekers die voldoen aan de richtlijnen van FairTrade, MPS, Global Gap en SQ. 

Hoe het begon

"L&M Rijnsburg B.V. is een familiebedrijf dat over bijna 70 jaar aan ervaring en expertise beschikt."

Bijna 70 jaar geleden, in 1948, beginnen de bloemeninkopers Joost Leeuwenburg, Jan Mooten en Frans Kiel het bedrijf KLM’s Bloemen. Enige jaren later nemen zij afscheid van partner Frans Kiel: het bedrijf gaat verder onder de naam Leeuwenburg & Mooten.

Met een groeiend klantenbestand en veel enthousiasme stomen zij de volgende generatie klaar om het stokje over te nemen. Zo’n 30 jaar later, in 1979, is het zover: de 18-jarige Joost Leeuwenburg treed aan met partner Wil Boogaards. Samen zijn zij vastbesloten om de besten in het vak te worden. 

In 2007 wordt het harde werken bekroond met de doop van een eigen tulp: de Lions Glory. Een gebaar van waardering uit het vakgebied.

Vanaf 2013 wordt het bedrijf onder leiding van Jan Willem Leeuwenburg internationaal op de kaart gezet. Met nieuwe samenwerkingsverbanden tot resultaat, zoals: Growing Together, L&M Premium en Lefloro. 

Vandaag de dag richt het bedrijf zich op Premium producten, full-service dienstverlening, nieuwe samenwerkingsverbanden en verduurzaming van de sector.